Hemijski piling

Hemijski piling predstavlja proceduru uklanjanja površinskog sloja epiderma. Hemijski piling dubinski čisti pore, uspostavlja seboregulaciju, popravlja teksturu kože i podstiče sintezu kolagena u dubljim slojevima kože. Cilj hemijskog pilinga je da ukloni mrtvi sloj ćelija epiderma i omogući koži da se regeneriše. Postoji više vrsta hemijskog pilinga i njih prilagođavamo svakom tipu i stanju kože. Najčešće ih koristimo kod stanja kao što su masna koža, akne prooširene pore i mitiseri, dehidrirana koža, hiperpigmentacija, ožiljci od akni, sitne bore i devitalizovana koža.

 

 

KAKO SE IZVODI HEMIJSKI PILING?


Prvi korak u izvođenju hemijskog pilinga je adekvatna priprema kože. Nakon pripreme precizno nanosimo odgovaajući hemijski piling, a koncentraciju i vrstu hemijskog pilinga određujemo prema tipu i stanju kože. Od nanošenja hemijskog pilinga pa do njegove neutralizacije, sve vreme pratimo reakciju kože, a očekivano vreme reakcije je 5 do 10 minuta. Tokom hemijskog pilinga prisutno je blago peckanje koje prestaje nakon neutralizacije. Sama procedura je bezbolna, komforna i kratko traje. Nakon hemijskog pilinga prisutno je blago crvenilo na tretiranoj regiji koje brzo prolazi. Večina hemijsko pilinga može da se radi tokom cele godine uz obaveznu i adekvatnu zaštitu od sunca.

Hemjske pilinge možemo da kombinujemo sa ostalim procedurama, čime postižemo brže, bolje i dugotrajnije rezultate svih tretmana.


BLAGOTVORNA DEJSTVA HEMIJSKOG PILINGA


Višestruka blagotvorna dejstva hemijskog pilinga:

  • kod masne i aknozne kože – uspostavlja seboregulaciju, smiruje upalne procese (akne)
  • proširene pore i mitisere – dubinski čisti izvodne kanale lojnih žlezda i sužava pore, smanjuje pojavu mitisera
  • dehidrirana koža – omogučava dublje prodiranje preparata za hidrataciju, vraća vlažnost i vitalnost.
  • hiperpigmentacije – izbeljuje pege i fleke nastale od sunca, akni..
  • sitne bore i devitalizovana koža – postepeno ublažava sitne bore i revitalizuje kožu.