Mezoterapija

Pojam Mezoterapije


Francuska je kolevka mezoterapije, a jedan od njenih pionira dr. Mišel Pastor rekao je čuveni citat „Malo, retko i na pravo mesto“ koji i danas pretstavlja osnovni princip mezoterapije.


Mezoterapija podrazumeva ubrizgavanje u srednji sloj kože (derm) i potkožno tkivo tankim iglicama manje doze aktivnih koktela. Kokteli za mezoterapiju sastavljeni su od prirodnih ekstrakata, vitaminskih kompleksa, amino kiselina, lipolitika, minerala, hijaluronske kiseline.

 

 

Mezoterapija i efekti


Efekti mezoterapije postižu se na dva načina:

 

  • farmakološkim dejstvom koktela
  • fizičkom stimulacijom kože mikro ubodima

 

Mezoterapija može da se izvodi i individualno tako što se supstance koje čine mezoterapiski koktel kombinuju za svakog pacijenta posebno u zavisnosti od problema koji se rešava i tipa kože koja se tretira.

 

Ovim tretmanom možemo rešiti probleme kože širokog spektra. Mezoterapiju koristimo za: prevenciju i ublažavanje bora, podmlađivanje, hidrataciju i zatezanje kože lica, vrata i dekoltea, podizanje tonusa kože, stimulaciju rasta kose,rozacea akne, tamne kolutove ispod očiju, rešavanje problema fleka i pigmentacionih mrlja na koži, lipolizu, anti-celulit tretmane… Najčešća primena mezoterapije je u prevenciji i sprečavanju starenja kože kao i borbi protiv bora.


Za tretmane koristimo Filorga koktele, jednog od najpoznatijih svetskih brendova kada govorimo o ant-aging i kozmtičkim preparatima.

 

Mezoterapija i nacin primene


Tretmani su uglavnom bezbolni. Neposredno pre početka koža se sterilno priprema. Igle za tretmane su izuzetno tanke i ubodi površinski.Postupak traje 20-30 min. Broj tretmana je individualan i zavisi od težine problema koji se tretira. Efekti se uglavnom vide posle 3-4 tretmana. Najčešće radimo od 2-6 tretmana u pravilnim vremenskim razmacima.