Ultrazvučno zatezanje lica

ULF je tretman ultrazvučnog zatezanja, učvršćivanja kože lica, vrata, dekoltea i tela sa gotovo istim rezultatima koji se dobijaju hirurškom intervencijom, bez narušavanja integriteta kože i bez uvođenja u anesteziju, bez perioda oporavka i bez bola tokom i nakon tretmana.

 

ULF predstavlja terapeutski postupak, koji dovodi visoko intenzivnu i fokusiranu energiju do precizno određene dubine gde izaziva toplotnu koagulaciju tkiva, što izaziva efekat liftinga. ULF terapija stimuliše i obnavlja kolagen, što posledično obnavlja strukturu kože, koja postaje glatka i zategnuta.

 

Terapija uz pomoć ULF daje rezultate koji mogu da se porede liftingom lica i tela bez upotrebe invazivnih hirurških postupaka i injekcija. Dodatna prednost ULF je to, da po terapiji nije potrebno vreme za oporavak.

 

 

Karakteristike ULF Tretmana:

 

 

Kontrakcija SMS (subkutani mišićno aponeuritični sloj), remodelacija kolagena, kontrakcija elastičnih vlakana

Brzo i kratko vreme terapije, 40 – 60 minuta za tretman celog lica

Odmah vidni rezultati po tretmanu

Dugotrajni rezultati

Bezbolan tretman, bez anestezije

Brz oporavak kože, par sati po tretmanu blago crvenilo kože nestaje tako da se možete vratiti svakodnevnim aktivnostima.

Ne oštećuje epidermis kože

Može da se kombinuje zajedno sa drugim medicinskim postupcima.

Jednostavan delotvoran i jako pogodan tretman za zreliju kožu sa izraženim znacima starenja

Konačni rezultati mogu se videti posle 2 – 9 meseci, očekivano trajanje postignutih rezultata je 2 – 3 godine.

Potpuno neinvanzivna terapija.

 

 

Način delovanja

 

 

Deluje po principu visoko intenzivnih i fokusiranih ultrazvučnih talasa, tako da svaki snop talasa dostiže precizno određenu dubinu u koži i potkožnom tkivu. Na mestu presecanja ultrazvučnih talasa ispod nivoa kože dolazi do toplotne koagulacije koja je ista kao kod hirurškog liftinga.

 

UZ energija posledično uzrokuje proizvodnju kolagena u koži i glatkost i punoću kože.

 

ULF je učinkovit i neinvanzivan tretman za podizanje i zatezanje kože u predelu vrata, obraza, čela. Terapija se može koristiti i za druga područja tela.

 

 

Indikacije ULF Tretmana

 

 

Podmlađivanje kože

Otklanjanje bora na licu, oko očiju, na čelu, nazolabijalnih bora

Zatezanje kože na čelu, zatezanje kože kapaka

Lifting obrva

Podizanje i zatezanje kože jagodica

Smanjivanje podbratka, bora na vratu

Smanjivanje izraženosti strija i masnih naslaga na stomaku i butinama

Obnavljanje strukture kože

Vraćanje elastičnosti i glatkoće kože

Uklanjanje ožiljaka od akni

Smanjivanje bora

 

 

Očekivani rezultati

 

Već u toku prve terapije utičemo na lokalno zagrevanje tkiva, što omogućava skraćivanje vlakana, tako da je lifting učinak vidljiv već posle prve terapije. S obzirom na to da je proces regeneracije kože dugotrajan, učinak terapije se povećava tokom godine zajedno sa regeneracijom kože. Posle tog perioda moguće je videti trajne rezultate terapije, a to su mlađi izgled kože, smanjenje bora, čvršća i zategnutija koža.

 

 

Prednosti ULF

 

Mašina je opremljena sa tri terapeutske glave odnosno ketridža (3,0 mm, 4.5 mm, 3,0 mm uža glava) koje precizno deluju na donji deo dermisa i SMAS sloj

 

Omogućava toplotni učinak kolagenskih vlakana u dermisu i stimuliše SMAS i masno tkivo. Rezultat je bolji nego pri radiofrekvenci.

Na koži se odmah vidi lifting učinak i čvrstoća kože. Učinak je 12-24 meseci.

Nije potreban izvestan period oporavka kože kao po estetskoj hirurgiji, sa svakodnevnim aktivnostima možete početi odmah nakon terapije.

 

 

ULF tela

 

Ovo je jedinstven tretman za oblikovanje tela koji se razlikuje od ostalih pre svega po fokusiranju i intenzitetu. Koncentrovani ultrazvuk visokog intenziteta koji stvara snažan toplotni efekat i njime uništava ciljane slojeve masnog tkiva i zateže kožu na trbuhu, bokovima i ostalim regijama tela.

Za razilku od svih vrsta hirurških intervencija za redukciju sala tretman ULF je neinvanzivan i neškodljiv postupak, tako da klijenti mogu da nesmetano nastave svoje normalne aktivnosti odmah nakon tretmana.